تعطیلات نوروزی بازار فولاد

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، بررسی تاثیر دو مصوبه اخیر وزارت صمت برای فعالیت بازار فولاد حاکی از توقف  اعلام قیمت ها در بیش از نیمی از مبادیی فروش و تولیدی  است. توقفی که نشأت گرفته از تعطیلات نوروزی پیش روی نیز که عاملی در متوقف شدن عملیات انبارگردانی و حسابرسی نیز می شود، باشد.

مشاهده روند قیمت ها در دو روز اخیر نیز نشان از ثبات در بازار و آرامش در معاملات داشته که این اتفاق می تواند تحت تاثیر دستور العمل مصوبه وزارت صمت، کاهش شدیددر نقل و انتقال بار و محدودیت تردد ماشین های سنگین  در ایام تعطیلات نوروزی باشد.

مصوبه ای که موضاعاتی پیرامون ممنوعیت صادرات محصولات نهایی چونمیلگرد آجدار، عدم ارزان فروشی صادراتی توسط تجار و واسطه ها و هم چنین انسداد مسیر حراج کالای ارزان قیمت داخلی بصورت ریالی و انتقال آن به کشور های همجوار در کنار کاهش تقاضای داخلی را پوشش می دهد.

مصوباتی این چنینی موجی از نگرانی را در میان تجار و واسطه ها در این بازار ایجاد کرده که صادرات آنها با  وجود محدودیت های موجود درمحصولات فولادی چون شمش و تختال شرایط سختتری چون ممنوعیت صادراتی  را نیز در پی خواخد داشت. بعد از کشف نرخ پایه عرضه محصولاتورق در بورس کالا، که بر حسب تابعی از نرخ رقابت شده معاملات قبلی بوده سبب شد تا افزایش قیمت ها بیش از بازار جهانی در بورس کالا نشان داده شود. این مکانیزم توانست، نرخ پایه عرضه برای این محصولات را نهایتا در مرز قیمتهای جهانی ثابت نگه دارد. مکانیزمی که در بازار فولاد، ، قطعا از بروز برخی التهابات و تقاضای بی مورد و کاذب در بازار داخلی و در سال جدید جلوگیری می کند؛ مضاف بر اینکه راههای صادراتی برای تولیدکنندگان کشور همچنان باز و بدون محدودیت برای تمامی محصولات فولادی مطابق با روندی مشخص و تعریف شده، میسر می کند.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

ملاک قیمت گذاری آهن آلات

بررسی های صورت گرفته از سوی تحلیل گران آهن پرایس نشان می دهد که بازار آهن طی یک سال گذشته نوسانات زیادی را پشت سر گذاشته است بطوری کهقیمت آهن از کیلویی ۲۷۰۰ تومان تا ۵۵۰۰ تومان نوسان کرد. این روند بدین معنی می باشد که نوسانی نزدیک به ۱۰۰ درصد در این بازار تجربه شده است اما در بازار ارز این نوسان به قدری چشمگیر بود که موجب شد قیمت دلار از ۵۰۰۰ تومان به ۱۸۰۰۰ تومان برسد و رکورد افزایش سه نیم برابری را به ثبت برساند.

با نگاهی دقیق تر بهاخبار قیمت آهن، به این نتیجه خواهیم رسید که بازار آهن به  نسبت قیمت ارز تعادل بیشتری داشته است؛ چراکه اتفاق های مهم در ابتدا در بازار ارز و پس از آن در بازار آهن و فولاد خودنمایی کرده است. به عبارت دیگر می توان گفت که روندهای افزایشی و کاهشی نرخ محصولات فولادی از بازار ارز تأثیر پذیرفته اما نه با آن شتاب و شدتی که در بازار ارز شاهد آن بودیم.

با این حال یک سوال اساسی همیشه مطرح است که آیا وضعیت بازار آهن از بازار ارز آزاد تأثیر می گیرد یا خیر؟

به گزارش آهن پرایس دراخبار بازار آهن، در یک دوره زمانی ایران تنها واردکننده فولاد بود بنابراین با افزایش قیمت ارز، قیمت های داخلی نیز متأثر می شد اما اکنون ایران یک صادرکننده بزرگ در زمینه محصولات فولادی می باشد و برتری عرضه بر تقاضا در این بازار وجود دارد. درواقع اگر جذابیت صادراتی بر عرضه در بازار داخلی برتری داشته باشد آن زمان است که نوسان قیمت ارز می‌تواند تاثیر مشخص و شاخصی بر قیمت‌های داخلی بازار فولاد بگذارد.

در شرایط مذکور قیمت تمام شده و نرخ به دست آمده از صادرات اگر از بازار داخلی بیشتر باشد، قیمت مقاطع فولادی در داخل کشور نیز افزایش پیدا می کند. در نگاه مصرف کنندگان بازار اینگونه دیده می شود که قیمت محصولات فولادی با قیمت دلار آزاد دچار نوسان می شود اما طی یک سال اخیرهم «قیمت‌گذاری در بازار داخلی» و هم «صادرات با فرض بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما» موجب شده است که نرخ واقعی کشف شده در سامانه نیما ملاک قیمت‌گذاری فولاد برای ما، هم در «بازارهای داخلی» و هم در «بازارهای صادراتی» باشد. یعنی هر زمان که قیمت دلار نیمایی با افزایش همراه باشد، بدین معنی است که سودآوری صادرات بیشتر شده و به همان دلیل هم بازار داخلی نیز با افزایش نرخ مواجه می شود.

در نهایت با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز سال نو، شاهد آن هستیم که بسیاری از تولیدکنندگان فروش خود را به بعد از تعطیلات نوروزی موکول کردند. بدین ترتیب برای تعیین قیمت پایه آهن آلات در سال آتی باید چشم به روزهای آغازین سال ۹۸ در بازار آهن داشت.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.