آهن پرایس: مدت هاست نه تنها بازار فولاد بلکه سایز بازارها چشم انتظار نتایج مذاکرات وین مانده اند و اقتصاد کشور با هر اتفاق سیاسی تحت تاثیر قرار می گیرد و کوچکترین امیدواری از سوی مذاکرات نرخ ارز را کاهشی خواهد کرد و می توان اظهار داشت اقتصاد کشور فلج شده است چه بسا پر اهمیت ترین بخش اقتصاد ما این است که وابسته به جملات و صحبت های مقامات کشورهای پیشرفته است.
بازار فولاد و آهن و قیمت روزانه آهن آلات و حتی حرکت مصرف کنندگان این روزها با سرعتی لاک پشتی است. راند دوم دور هشتم مذاکرات نیز برگزار شد و طی این مذاکرات مساله لغو تحریم ها مطرح شد و دیدار دو جانبه و چندجانبه علی باقری مذاکره کننده ارشد از سوی دولت ایران با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام و نمایندگان سه کشور اروپایی در وین ادامه یافت.
در این مذاکرات روسای هیات ها و کارشناسان تلاش خود را به کار گماشتند و رئیس هیات مذاکره کننده کشور ایران درصدد رایزنی های فشرده دیپلماتیک برآمد.در ابتدای هفته می توانیم پیش بینی نماییم که دو عامل اصلی بدون تغییر است و یک عامل نیز کاهشی خواهد بود.
بدین ترتیب اولین عامل، نرخ شمش صادراتی تقریبا ثابت است و در محدوده ی قیمتی ۵۴۰ الی ۵۴۵ دلار نوسان می نماید. دومین عامل بحث بازار است که همچنان در فاز انتظار به سر می برد و تقاضای داخلی نیز بسیار کم است.
سومین عامل نرخ روزانه دلار نیمایی است که تا کانال ۲۵ هزار تومان پیشرفت کرده بود و طی یک هفته ی اخیرا کاهشی در حدود ۴۰۰ تومان داشت که این عامل بلاشک می تواند در کاهش قیمت میانگین هفتگی فولاد و آهن آلات تاثیر گذار باشد. البته یک عامل چشمگیر دیگر نیز تحولات در قیمت گذاری در آهن اسفنجی است که شاید به کاهش نرخ پایه اسفنجی در هفته های آتی شود.
بر اساس عوامل ذکر شده می تواند اظهار داشت بازار شمش و مقاطع بیشتر از آنکه خبر از افزایش قیمت بدهد رو به سوی کاهش قیمتی خواهد داشت، چنانچه روال به همین صورت ادامه یابد نرخ پایه شمش مقاومت کانال دوازده هزار تومان را از دست خواهد داد.
در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: رونق بازار فولاد وابسته به مذاکرات
در مورد عرضه مقاطع در بورس کالا نیز با توجه به اینکه از کانالهای بالای نرخ پایه یعنی نرخ بالای ۱۳۳۰۰ تومان استقبال نخواهد شد از همین رو پیش بینی می گردد که سبدهای تیرآهن و میلگرد در نرخ نزدیک به ۱۳ هزار تومان همگرا خواهند شد، به عبارت دیگر در طی هفته جاری فرصت خرید میلگرد با قیمت ۱۴۲۰۰ الی ۱۴۳۰۰ در بورس کالا فراهم خواهد شد.
همچنین بر اساس تجربه هر ساله از اواخر دی ماه و پس از سال نو میلادی غالبا تحولات قیمت و تقاضا در بازار داخلی رویت می گردد اما در سال جاری نه تنها خبری از این تحولات نبوده است بلکه قیمت شمش صادراتی ایران ثابت ماند و همچنین نرخ تختال ارزان شد.
شایان ذکر است فولاد مبارکه که یکی از صادر کنندگان بزرگ تختال است یک محموله را با قیمت ۵۶۰ دلار تن فوب در بندرهای جنوب ایران فروخت، که این مبلغ ۸ دلار کمتر از مبلغی است که کارخانه های ایرانی مثل فولاد خوزستان در اواخر دسامبر به دست آورده اند. البته اینکه این محموله به کجا تحویل داده شده به صورت نقطه ای مبهم باقی مانده است.
از گذشته تا کنون برخی از فعالان آسیایی و همچنین اتحادیه اروپا از خریداران تختال فولاد مبارکه هستند. فولاد خوزستان نیز مناقصه ی جدیدی را اعلام کرده است و تا روز یکشنبه ۲۶ دی ماه پیشنهادات را جمع آوری خواهد کرد. در نتیجه قیمت هفتگی برای تختال صادراتی ایران مبلغ ۵۶۰دلار در هر تن در روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام شد.