به گزارش تحلیل گران آهن پرایس، اقتصاد ایران برای بار دوم در ۱۰ سال اخیر و برای پنجمین بار طی چهل سال اخیر، وارد رکورد تورمی شد که به احتمال زیاد این وضعیت در سال ۹۸ نیز ادامه دار خواهد بود. اقتصاد ایران در همه دوره های پیشین که وارد رکود تورمی شده بود دلایل مختلفی را برای توجیه این وضعیت عنوان می کرد که از جمله ی آن می توان به کاهش یکباره درآمدهای نفتی ناشی از تحریم و یا کاهش شدید قیمت نفت اشاره نمود.
اما رکود ماه های پایانی سال ۹۷ و ادامه دار شدن آن در سال ۹۸ ناشی از ۲ پدیده همزمان رکود تقاضا و اختلال در عرضه می باشد چراکه کاهش قابل توجه قدرت خرید مردم و پس انداز خانواده ها، اقتصاد ایران را با بحران تقاضا به ویژه در بخش های غیر ضروری مواجه می کند. در بازار آهن کشور نیز پدیده نارضایتی تقاضا به چشم می خورد و متقاضیان مصرفی از افزایش قیمت آهن در این برهه زمانی غافلگیر شده اند. رکود تورمی فعلی با دوره های پیشین تفاوت هایی نیز دارد که این ها به عدم هماهنگی سیاسی بین دولت و حاکمیت و افزایش برخی نارضایتی های اجتماعی در رکود تورمی کنونی باز می گردد.
با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد کشور، رشد اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۸ در صورت عمیق شدن رکود تورمی فعلی بطور میانگین ۴- درصد پیش بینی می شود. بررسی ها حاکی از آن است که دوره رکود تورمی فعلی و اعمال تحریم های اقتصادی پس از بخش نفت، بیشترین تأثیر منفی را بر بخش صنعت به ویژه صنایع بزرگ ازجمله صنعت فولاد و آهن کشور می گذارد بطوری که رشد اقتصادی این بخش ها در سال جاری به احتمال زیاد بیش از سایر بخش های اقتصادی ایران منفی خواهد بود.
طی سه روز اخیر نیز شاهد تغییرات قیمت آهن آلات بودیم که نشان از تأثیرات رکود تورمی در این بخش دارد چراکه میزان تقاضا در مقایسه با دوره های مشابه پیشین نیز با کاهش همراه است.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.